onsdag den 14. september 2011

UFO i kondensstribe fotograferet over Odense

Blev et UFO virkelig fotograferet svævende midt i en kondensstribe over Odense 19. December 2009 kl. 13.08 eller er det et meteorologisk fænomen, f.eks. dannelsen af en sky vi her er vidne til? Eller er det spejlingen fra et rutefly? Vurder selv på billederne på siden og se om du kan finde svaret på hvad det er? Det drejer sig om et forholdsvist lille objektfotografiet. Billedet er taget med et Sony DSLR A100 spejlrefleks kamera med en maksimal opløsning på 3872x2592 pixels (10M), hvilket er ret meget og betyder, at selv meget små objekter usynlige for det blotte øje, kan blive meget tydelige når de ses på billedet i sin originale størrelse på computeren. 10 megapixel (10M) var standard for nogle år
siden, nu er det oppe i 12 megapixels, og det kan da kun blive bedre og mere fornøjeligt at være nørdet fotograf som mig, da små umiddelbart ubetydelige objekter på himlen, nu pludselig bliver tydelige nok til at de ikke kan ignoreres. Fotografierne her blev taget ud af mit vestvente vindue i Odense i syd-vestlig retning (Solen er til venstre i billederne) og det var meningen jeg ville tage et billede af en kondensstribe fra et fly jeg havde holdt øje med i et stykke tid, som var i gang med at sprede sig ud over den fynske himmel. Jeg så intet objekt da jeg tog billedet, først da jeg tjekkede billedet senere opdagede jeg det lille pudsige uidentificerede flyvende objekt (UFO).


Billedet herover (DSC05504.jpg) var det første jeg tog kl. 13.08.10 men der er intet objekt at se. Så 18 sekunder senere kl. 13.08.28 tog jeg billede nr. 2 (DSC05505.jpg), og her dukker der pludselig et lille objekt op midt i kondensstriben, se herunder...


Herunder 400% forstørrelse...

Herunder 800% forstørrelse...

Herunder 1600% forstørrelse...

Herunder 1600% forstørrelse behandlet med Auto Contrast i Photoshop...

Herunder 1600% forstørrelse behandlet med Auto Contrast i Photoshop og i gråtone...

Herunder 1600% forstørrelse behandlet med Auto Levels i Photoshop...

Herunder 3200% forstørrelse behandlet med Auto Levels i Photoshop...

Jeg har lidt svært ved at fastslå formen på dette UFO. På de første billeder øverst på siden fremkommer objektet æggeformet, som et opretstående æg, men på de sidste billeder herover, forekommer det mig mere rundt. Udover teorien om dannelsen af en sky, kunne en anden mulighed være, at det er en midlertidig spejling fra et fly?

Som du kan se herunder, fangede jeg et fly på foto ved en tidligere lejlighed som lavede hele to spejlinger, som på fotografiet fremkommer som to lysende kugler. Man kan dog ikke umiddelbart se nogen direkte forbindelse mellem billederne af UFO´et herover og flyet herunder. Hvis UFO´et nu skulle være et fly, så er flyet sandsynligvis blevet foreviget på fotografiet med siden til, mens billedet herunder er taget direkte op i bunden af flyet, og man kan derfor ikke sammenligne de to billeder 100%, men lyseffekten, skæret, er næsten det samme. Der er endvidere den forskel på billederne, at på det ene ser man tydeligt aftegningen af et fly (herunder), mens man på det andet (herover) ingen synlige tegn har på det er et fly.Billedet herover til venstre er i normal tilstand og det til højre er behandlet med Auto Levels i Photoshop, for at tydeliggøre de to "kugler af lys", som pilene peger på under flyets skrog. Disse "kugler af lys" er solens lys der spejles og som på fotografiet ser lidt mærkværdige ud.


Jeg tog et billede mere (se herunder) 14 min. senere kl. 13.22.38 (DSC05506.jpg), men da er objektet ikke at se hvor det var før og kondensstriben har flyttet sig mod venstre. Man kan se taget i toppen af billedet som er snedækket og der er to synlige objekter som ligner snefnug der har revet sig løs og svæver rundt.


Der er dog et objekt mere der dukker op når man zoomer lidt ind, som jeg synes har en lidt anden profil end blot snefnug og det virker som om det er meget længere væk. Det er meget småt og utydeligt men jeg kunne alligevel ikke lade være med at kigge nærmere på det. Og jeg finder det lidt underfundigt at det ligner et opretstående objekt (Object B), som I forhold til snefnuggene (Snow 1 & 2) der ser meget naturlige og organiske ud, fremstår meget mere symetrisk.

Objekt A & B sammenligning

Det skal tilføjes, at på billedet herunder til venstre ser vi et uidentificeret flyvende objekt (objekt A), der sandsynligvis er sløret af fortætningen fra kondenstriben. Havde kondensstriben ikke været der, havde objektet sikkert været mere tydeligt. Billedet herunder til højre (objekt B) er taget med en blå himmel som baggrund helt uden skyer. Objekt B forekommer noget mindre end objekt A selvom objekt B synes at være tættere på min position hvorfra billedet er taget.Objekt B

Tegningen herunder til højre er min opfattelse af hvordan UFO´et (objekt B) ser ud. Om det er pixeleringen i billedet der snyder mig skal jeg ikke sige, men for mig virker aftegningen af objektet ret tydeligt i billedet herunder til venstre. Skal jeg beskrive objektet ligner det en snurretop i bunden, derefter er der et mellemrum der mest af alt ligner et rør og til sidst i toppen, en anden snurretop ovenpå som er vendt på hovedet. Mellem de to snurretoppe er der en udladning af lys.Jeg finder dette UFO besynderligt, fordi som du kan se er der en udladning af lys på højre side af objektet. Dette kan ikke være en spejling af solens lys, da solens lys kommer fra venstre..?

Navigér blog: UFO fotografier | UFO observationer | UFO artikler

tirsdag den 6. september 2011

Klassisk Cigarformet UFO fotograferet over Odense

Klassisk cigarformet UFO fotograferet over Odense 9. oktober 2009, på en dag hvor himlen var dækket af et fint slør af højtliggende cirrusskyer rodet sammen med rester af kondensstriber fra flytrafik. Omkring 13.30 stak jeg hovedet ud af vinduet fra min lejlighed i vestlig retning, kiggede op til venstre og opdagede en halo omkring solen. Da det var første gang jeg havde mulighed for at fotografere en solhalo med mit nye kamera, skyndte jeg mig ned i baghaven, satte kameraet på stativ og tog 8 billeder med kort mellemrum. Jeg havde ikke regnet med, at jeg den dag skulle være så heldig at fotografere en solhalo prydet med et klassisk cigarformet UFO.


Som du kan se fik jeg et rutefly og dets kondensstribe med på samme billede som det cigarformede objekt, der måske nærmere er cylinderformet? Jeg havde opdaget flyet og zoomede ind for at tage billeder af det, men jeg så intet UFO på det tidspunkt. Lad mig tilføje, at jeg hurtigt blev blændet af solen og min fotosession blev hurtigt afviklet. Et svagt lysende objekt der let går i ét med baggrunden, havde under alle omstændigheder været svært at få øje på. Det var først senere da jeg kiggede alle billederne igennem at jeg opdagede objektet som kun dukkede op på ét af billederne.


Jeg hentede billedet ind i Photoshop og ved hjælp af funktionen Auto Levels (Auto Tone) samt manuel justering af lystyrke og kontrast, for at tydeliggøre objektet optimalt, fik jeg resultatet du kan se herover og herunder. På begge billeder kan du se en svag mørk stribe, der danner en hale efter objektet, og som næsten har samme vinkel som objektet selv, dog med en svag forskel. Er det blot en mørk aftegning i skyen bagved eller er det en form for udstødning fra det mystiske objekt, måske en slags motorrelateret interaktion med omgivelserne vi her er vidne til?

Jeg ved i hvert fald én ting, og det er, at disse mørke striber eller udladninger, er blevet observeret før. Blandt andet Leo Nygaard fra Munkebo på Fyn observerede et objekt 15. september 1996, der havde sådanne mørke udladninger. I denne video (se fra 00:22) fortæller hr. Nygaard om sin observation og beretter om nogle "striber" der kom ud fra objektet. Er disse mørke striber de samme udladninger man kan se på mit foto? Hr. Nygaards observation er forøvrigt aldrig blevet opklaret.


På billedet herover fremkommer objektet dog mere cylinderformet end cigarformet, med tydelige rundinger i hver ende. Hævningen på midten synes at være en slags udladning af lys. Man kan næsten fornemme den cylindriske form fortsætte under de pletvise udladninger som pixeleringen i billedet indikerer. For mig at se er det et ægte fysisk objekt i 3D.

Er det en Lens Flare?

En lens flare skabes typisk ved, at der opstår interne reflektioner i optikken på et kamera, fordi kunstigt lys, sollys for eksempel, uønsket rammer overfladen på linsen. Et godt eksempel på lens flare kan ses i billedet til højre, hvor uønsket lys spredes ind over billedet. Ved fotograferingen af sol-haloen den 9. oktober 2009, blev alle billeder taget med kameraet på stativ og jeg drejede kameraet en kende op mod højre for at zoome ind på flyet, så vinklen på lyskilden er blevet ændret en smule. Min erfaring med Lens Flare er dog, at havde der været én, så ville den sandsynligvis være dukket op på flere af billederne.Når du ser en lens flare gennem din viewfinder, prøv så at ændre kameravinklen en smule. Du vil da se, at lens flaren ikke forsvinder med det samme, men gradvist. Det bliver simpelthen synligt i din optik over x grader og bueminutter, alt efter hvordan lyset interagerer med din linse.. En anden lens flare kan de se herunder, ved første æjekast ligner det meget det samme som den cigarformede UFO fra 9. Oktober 2009.


Men jeg får et andet resultat når jeg bruger Auto Levels og justerer lysstyrke og kontrast i Photoshop, og det afslører sig selv på billedet herunder. Det er transparent og du kan se kondensstriben gennem den gullige flare.


Herunder samme billede som foroven, men i gråtone...


Herunder alle 8 billeder som thumbnails med klokkeslet i samme rækkefølge som de blev taget. På billede nr. 4 kl. 13.37.04 har jeg zoomet helt ind på flyet. Jeg zoomer efterfølgende lidt ud og tager billede nr. 5 kl. 13.37.12 som tilsyneladende fanger et cigarformet UFO. Jeg zoomer helt ud og retter kameraet ind for at tage billede nr. 6 kl. 13.37.20 af sol haloen i sin fulde pragt, altså 8 sekunder senere, og her er objektet forsvundet...

Image 1.
01:35:56pm
‏‎
Image 2.
01:36:20pm
Image 3.
01:36:42pm
Image 4.
01:37:04pm

Image 5. (w/UFO)
01:37:12pm
‏‎

Image 6.
01:37:20pm

Image 7.
01:37:28pm

Image 8.
01:37:48pm

Jeg vil ikke påstå på mit glatte ansigt, at dette er et rumskib fra en fremmed planet, da det er et for tyndt grundlag at konkludere noget som helst på. Men man kan jo ikke lade være med at tænke, at det er besynderligt det her, for fotografiet lyver ikke og noget var deroppe i skyerne.

Disse cigar- og cylinderformede UFO´er er jo blevet fotograferet og filmet før. Tag f.eks. den gamle optagelse fra Rhode Island 1967, der viser et cylinderformet objekt svæve ustabilt i en skrå vinkel. Der er optagelsen fra cockpittet på et russisk MIG jagerfly, der tilsyneladende eftersætter et cylinderformet UFO som man kan se accelererer ud af synsfeltet. Der er også observationen fra Salida, Colorado 27. august 1995, hvor Tim Edwards og hans datter opdager et aflangt lysende objekt højt oppe på himlen, hvorefter de filmer og observerer i en time.


Navigér blog: UFO fotografier | UFO observationer | UFO artikler

torsdag den 1. september 2011

Stationær UFO sfære fotograferet over Odense

Stationær UFO sfære fotograferet hvilende på en sky i solnedgangen over Odense (set fra Holluf Pile i området mellem Bilka og Syddansk universitet) 13. September 2009 kl. 19.36 lokal tid. Jeg var på vej hjem på cykel fra et besøg hos min mor og havde mit nye Sony Alpha 100 spejlrefleks kamera med mig, dog ikke for at fotografere UFOer, men blot for at fotografere og lære mit nye kamera at kende. Jeg stoppede i nærheden af Niels Bohrs Allé på cykelstien mellem Bilka og Syddansk universitet og tog en række billeder af en flot solnedgang, dog uden at opdage et grå-sort kugleformet objekt, der tilsyneladende "hvilede" på en skystribe i horisonten.


Det var først et par dage efter da jeg kiggede billederne igennem, i alt 14 fotos af solnedgangen (hvoraf jeg desværre nåede at slette 10 på grund af dårlig fotokvalitet), at jeg opdagede et lille mørkt rundt objekt, der for mig helt klart ligner en globe (sfære), der står stille i fri luft.


Ærgeligt med de 10 fotografier der gik tabt, da de ville kunne kaste yderligere lys over, hvad det er for et fænomen jeg har fotograferet. Men heldigvis beholdt jeg de fire bedste billeder, som er i høj opløsning (3872x2592 pixels), så alle kan se med egne øjne og selv vurdere, om det blot er en "lokal fortykkelse” i meteorologisk forstand, eller uidentificeret flyvende objekt (UFO). Jeg har gjort et forsøg på at gøre objektet så tydeligt som overhovedet muligt. Jeg eksperimenterede mig frem til resultatet du kan se herunder, ved at justere lysstyrke og kontrast samt ved at bruge funktionen Auto Levels (Auto Tone) i Photoshop.


Jeg ville også gerne se hvordan objektet opførte sig fra tidspunktet hvor jeg tog det første billede til tidspunktet hvor jeg tog det sidste og fjerde billede (de 4 bedste fotografier blev taget i en serie med sekunders mellemrum), og lavede en animation i Photoshop, ved at lægge de 4 billeder (her i gråtone) oven på hinanden i samme frame og derefter fiksere objektet i samme position på alle 4 billeder. Bemærk at billederne ikke er taget fra nøjagtig samme position og vinkel. Jeg havde kameraet i hånden og ikke på stativ og bevægede mig en smule rundt da jeg tog billederne. Støv på linsen som teori er derfor ikke relevant, da det ville have afsløret sig selv ved, at objektet ville bevæge sig rundt i billedet i stedet for at sidde stille det samme sted på skystriben. Der er også en reflektion af lys fra solen som rammer objektet på toppen, hvilket nok ikke ligefrem er den effekt du vil forvente med et støvkorn på linsen, og slet ikke hvis det er et støvkorn på CCD´en. Billederne afspilles med 0,8 sek. mellemrum og animationen herunder viser tydeligt et kugleformet objekt der ligger i en stationær position, mens de omkringliggende skyer passerer objektet både bagved og foran fra venstre mod højre.


Herunder en illustration af observationspunkt. Jeg har været et par gange på stedet for at sikre mig, at den retning den hvide pil peger i, omkring 273-274 grader vest, er den mest præcise retningsangivelse til, hvor objektet skulle befinde sig. Objektet befinder sig højst 10 grader over horisonten, måske mindre. Jeg kender ikke afstanden til skystriben som objektet befinder sig på, men skal jeg gætte er det i hvert fald 2-3 km, måske mere...


©2011 Google Map data ©2011 Terms of UseDenne observation blev rapporteret til MUFON (Mutual UFO Network) og SUFOI (Scandinavisk UFO Information), og i forbindelse med indrapporteringen til SUFOI, blev 2 af de i alt 4 billeder vurderet af John CappelenDMI (Dansk Meteologisk Institut). Herunder et uddrag af SUFOI´s UFO-mail nr. 112 tilbage i 2009.

Lokalt meterologisk fænomen siger DMI

SUFOI's Fotoafdeling henvendte sig naturligt nok til Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, der er eksperter på denne type af fænomener på himlen.

Seniorklimatolog John Cappelen svarer efterfølgende:

Billederne siger mig ikke meget udover det rent meteorologiske. Man kan altid finde sære ting på skybilleder - bagefter ved granskningen...og tingene der ses afhænger også af øjnene der ser.

Rent meteorologisk var skyerne på billedet knyttet til en front, der adskilte kølig luft med byger over Sydøstdanmark fra varmere luft mod nordvest. Der var tale om altocumulus eller altostratus, stedvis med lidt opbygning og stedvis i to lag. Med lidt god vilje kan man også se en enkelt kort faldstribe.

Den mørke plet, som ikke har forandret sig mellem de to billeder, må efter min mening skyldes en lokal fortykkelse, evt. være skyggen af en bagvedliggende sky.

Citat slut ~ John Cappelen, DMI


SUFOI konkluderer:

Der er altså efter DMI's ekspertudtalelse ikke tvivl om, at den mørke aftegning drejer sig om et lokalt meteorologisk fænomen, der blot i dette tilfælde er kommet til at tage sig nok så ejendommeligt ud på fotografierne.

Citat slut ~ SUFOI

Min note vedr. John Cappelen og SUFOI

Jeg er glad for, at klimatolog John Cappelen fra DMI har set nogle af billederne. Efter hvad jeg kan forstå på hans udtalelse, så konkluderer han intet men mener blot, at der kan være tale om en lokal fortykkelse, eventuelt skyggen af en bagvedliggende sky. Min egen personlige erfaring med fotografering, på baggrund af de over 4800 billeder jeg indtil videre har taget af skyer og skyformationer, siger mig, at John Cappelen´s formodning meget vel kan være korrekt. Men det er også kun en formodning, og altså ikke en solid videnskabelig konklusion på noget som helst, og døren står efter min mening stadig åben for flere mulige forklaringer. Så jeg er lidt ked af, at SUFOI herefter på John Ceppelen´s vegne drager konklusionen, at der altså ikke er nogen tvivl om, at det blot er et lokalt meteorologisk fænomen..!

Jeg mener jo, at en fotoekspert burde have kigget på billederne ligesom man burde have undersøgt hvad der befandt sig i luftrummet på det pågældende tidspunkt, for så kunne man jo sige med god mavefornemmelse, at man har prøvet de tilgængelige muligheder som ville kunne belyse, hvad det var for et fænomen jeg havde fotograferet, men dette skete ikke og på et meget tyndt grundlag, blev min UFO afvist som pure luft...

Navigér blog: UFO fotografier | UFO observationer | UFO artikler